10 måter du kan tjene litt ekstra penger i hverdagen

Dersom du sliter økonomisk hver måned, kan det være lurt å skaffe deg en ekstrainntekt for å få endene til å møtes. Eller kanskje du ønsker å tjene litt mer for å kunne få råd til en ferietur?. Det er mange kreative måter å tjene noen ekstra kroner på, og nedenfor kan du lese mer om nyttige tips som hjelper deg i gang.

Søk etter ledige deltidsjobber

Går du inn på nettsiden Finn.no vil du få oversikt over ledige deltidsjobber og småjobber i ditt distrikt. Abonnerer du på nye jobber som legges ut på ditt hjemsted, vil du bli varslet på e-post øyeblikkelig når det dukker opp nye ledige jobber. Det er større sjanse for å få jobben om man er først i køen – spesielt når det gjelder småjobber. Det finnes også en rekke andre nettsider som annonserer ledige deltidsstillinger. Alternativt kan du f.eks. følge med i din lokalavis etter ledige ekstrajobber.

Taxisjåfør i helger/ferier

Har du sertifikat, kan du ta ekstravakter som taxisjåfør for å tjene litt ekstra. En rekke taxiselskaper arrangerer jevnlige kurs for å rekruttere nye sjåfører. Minstekravet for å bli ansatt som taxi-sjåfør er at man er fylt 20 år, har hatt sertifikat i mer enn 1 år og har plettfri vandel.

Tjen penger som oversetter eller skribent

Liker du å skrive? Eller kanskje du heller er ekstra flink i et annet språk enn ditt eget morsmål – og kan oversette tekster uten vanskeligheter?

Norske ukeblader betaler skribenter for aktuelle artikler eller gode noveller, og det finnes jevnlig ledige deltidsstillinger som freelance-skribent. Dersom oversetter høres mer interessant ut, kan du søke på nett etter ledig deltidsarbeid innen dette feltet.

Hobby

Har du en hobby på fritiden? Kanskje du er flink til å male, tegne, strikke eller hekle? Det er fullt mulig å tjene litt ekstra på hobbyprodukter du lager selv. Ta gode bilder av varene du ønsker å selge, og finn billige salgskanaler for å markedsføre dine produkter. På Finn.no kan du annonsere gratis under rubrikken “Torget”.

Hund eller kattepasser

Er du glad i dyr? Å tilby seg å passe på andres hunder eller katter i ferier og helger kan være en god inntektskilde. Sett opp annonse i nærområdet, avisen eller under ditt distrikt på Finn.no. Det er dyrt å ha hunden sin på kennel 1-2 uker, og de fleste vil nok foretrekke å benytte seg av rimeligere tilbud. Det er også mangel på kattepensjonater rundt omkring i Norge, så de fleste katteeiere er avhengig av privatpersoner som er villige til å passe på katten mens de er bortreist.

Tjen penger på å leie ut boligen din

Eier hus, hytte eller leilighet? Her kan du få en ekstra inntektskilde når du reiser bort i ferier. Det er mange som leier ut sin bolig i sommerferien, og tar en relativ høy ukesleie for å tjene mest mulig. Leieprisen avhenger av sted, størrelse og standard på boligen – men uansett vil du kunne tjene gode penger på utleie. Også her er det viktig å finne gode markedføringssteder, slik at utleieboligen blir synlig for flest mulig.

Tjen penger på å leie ut bilen din

Visste du at du kan tjene opptil 20.000 kroner ekstra i året på å leie ut bilen din? Det er blitt svært populært å leie ut sin egen bil når man ikke bruker den selv. Dersom man registrerer seg på Gomore, kan man enkelt komme i gang med utleie av sin bil. Her velger man sted og dato for utleie, og man bestemmer selv prisen.

Sett opp annonse i nærmiljøet

Kunne tenke deg å tjene litt ekstra på f.eks. barnepass, hagearbeid, vindusvask eller snømåking? Du kan du lett sette opp en annonse om at du tilbyr slike tjenester i nærbutikkene der du bor eller i lokalavisen. Mange eldre har dessuten behov for daglige gjøremål, så her er det gode muligheter for en ekstrainntekt.

Tjen penger på dine egne fotografier

Dersom du er glad i å ta bilder, kan du tjene penger på dette. Lagre bildene på din pc, og last dem opp på nettsider der du får betalt for hvert salg. Du trenger ikke være profesjonell fotograf for å kunne selge dine bilder, og man trenger heller ikke profesjonelt og dyrt utstyr. Det finnes mange bildedatabaser der du kan laste opp dine bilder for salg, og et alternativ er Digicamcash.

Dropshipping

Dropshipping gjør det enkelt og rimelig for personer som ønsker å starte med salg på internett. Kort fortalt lager man en nettside, og tilbyr salg av varer fra grossist eller fabrikk. Man trenger dermed ingen startkapital eller stort varelager for å starte med salg via internett. Når kundene kjøper varer fra din nettside, er det din jobb å videresende ordren til fabrikken eller grossisten – som deretter sender ut varen til din kunde. Kunden betaler deg for varen, og du betaler mellomlegget til grossisten samt utgifter til forsendelsen. For å få hjelp til å komme i gang, kan man besøke nettstedet Salehoo, der man som betalende medlem vil få opplæring samt oversikt over grossister.